GETEM 2022 Kurumsal Katkı Sertifikası Töreni

GETEM 2022 Kurumsal Katkı Sertifikası Töreni

06.11.2022 822

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında başladık bu projeye. Her yıl okulumuzun gönüllü öğrencileriyle birlikte, görme engelliler için test kitapları seslendiriyor ve Boğaziçi ünv. GETEM kitaplığına kazandırıyoruz. Seslendirdiğimiz kitaplar ülkemiz genelindeki bütün görme engelli bireylerin erişimine sunuluyor.

Bu yıl 6.gönüllü grubumuzla yeni kitaplar seslendirmek için çalışmalara başladık. Okul olarak hedefimiz, görme engelli arkadaşlarımız için her yıl  en az bir test kitabı seslendirmek ve Boğaziçi Ünv. GETEM kitaplığına kazandırarak ülkemiz genelindeki görme engelli arkadaşlarımızın erişimine sunabilmektir.

Kitapları seslendirirken görme engelli iki arkadaşımızı okulumuzda ağırladık, öğrencilerimiz seslendirdikleri kitapların okuyucularıyla tanışma fırsatı buldular hep birlikte değerli anlar paylaştılar.

Boğaziçi Ünv. GETEM yetkililerini de okulumuzda ağırladık bizlere seminer verdiler kitap seslendirme konusundaki aklımıza takılan bütün sorularımızı cevapladılar onlardan çok şey öğrendik.        

Projeye başladığımızdan bu yana görme engelli arkadaşlarımızın hayatlarına dokunurken aslında kendi hayatlarımıza da yansıdı pek çok güzellik.

Eğitim-Öğretimin Corona virüs nedeniyle online olduğu dönemde bile seslendirme çalışmalarımıza devam ettik virüse rağmen kitapları seslendirirken içimizdeki sevgileri büyüttük, başarabilme duygusunu yaşadık, engellerin aslında olmadığını öğrendik ve çok değerli gönül dostları kazandık.

Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesi öğrencileri gönüllü okuyucu gruplarıyla yıllardır hayatlara dokunarak, kendimizi fark ederek, gönülden gönüle köprüler kurarak ve hiçbir karşılık beklemeden sesli kitaplar oluşturmaya devam ediyoruz.

Sesli kitaplarımızı Boğaziçi Ünv. GETEM kitaplığına kazandırarak ülkemiz genelindeki görme engelli arkadaşlarımızın erişimine açmaktan büyük bir onur duyuyoruz.

06-11-202206-11-202206-11-202206-11-202206-11-202206-11-2022